Paul Brees (1957) is van opleiding industrieel ingenieur en bekleedde diverse commerciële management functies in ICT bedrijven voor hij in 1995 een eigen KMO opstartte in datacommunicatie : Switchlink nv. Hij verkocht deze KMO in 2000 aan een internationale groep en bleef aan als CEO tot begin 2003.

Op 45 jarige leeftijd volgde hij als vrije student opleidingen in politieke & sociale wetenschappen aangevuld met beginnend recht aan de Universiteit Antwerpen.

Hij was werkzaam in vrijwilligersorganisaties met maatschappelijk doel zoals de Vlaamse Liga tegen kanker, en was drie jaar aan Ex-Change verbonden als expert voor kennisoverdracht naar KMO’s in ontwikkelingslanden. Hij adviseerde ook de raad van bestuur en was landencoördinator voor Zambia. Op zijn vele reizen door Afrika en Azië ontmoette hij Philani Moyo, locaal rafting instructeur uit Zimbabwe die hij assisteerde bij de opstart van een locaal rafting bedrijfje in Victoria Falls, Shockwave Rafting, en die hij daarbij nog steeds bijstaat.

In 2008 werd hij benoemd als rechter in handelszaken en rechter commissaris aan de rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

In 2012 werd hij lid van BAN Vlaanderen , een organisatie ter bevordering van ondernemerschap in Vlaanderen via een netwerk van business angels en overdracht van know-how.

De overdracht van kennis en ervaring aan anderen is door de jaren heen een constante gebleken die veel vreugde en voldoening geeft.

Ik verkoop mijn bedrijf

U hebt zich al die jaren ingezet om de groei en stabiliteit te waarborgen van Uw KMO en oplossingen bedacht voor alle dagelijkse uitdagingen. Waarschijnlijk verkoopt U niet alle dagen uw bedrijf en hebt U in Uw omgeving niet veel betrouwbare ‘klankborden’. U wenst voor uw levenswerk uiteraard een eerlijke prijs te bekomen, maar er zijn bij de mogelijke overnemers wel gespecialiseerde aankopers die alle argumenten kennen om de waardering van uw bedrijf minimaal voor te rekenen. Om dat spanningsveld in uw voordeel om te buigen kan U best een vertrouwelijke adviseur gebruiken. Een onafhankelijk ex-ondernemer wiens enige belang het is om U van de nodige ammunitie te voorzien om de verborgen meerwaardes in uw organisatie naar boven te brengen en de te verwachten prijs negociaties perfect samen voor te bereiden. En om zo een mooie bruidschat te realiseren. Leer meer over onze unieke 5 stappen aanpak op onze gespecialiseerde pagina’s www.spanningsveld.be.

Executive advice

Het is geweten dat het vaak eenzaam is aan de top. En dan niet alleen in grote multinationals maar vaak nog meer in kleinere KMO’s waar de ondernemer levensbelangrijke beslissingen moet nemen met vaak niemand boven hem om advies aan te vragen. Een KMO zaakvoerder hoeft geen grote kostbare studie om hem te vertellen wat hij vaak al weet, maar wenst van tijd tot tijd een vertrouwd klankbord, iemand om beslissingen mee af te toetsen, een ander ondernemer die op dezelfde golflengte zit en toch geen actieve concurrent is. Het kan gaan om de her-positionering van het bedrijf, de aansturing van sales en marketing, het overleggen rond een businessplan, het bijsturen van de interne organisatie, bankrelaties en kredieten, of gewoon kritisch reflecteren.

Meer weten? Lees uitgewerkte voorstellen op de specifieke website www.executive-advice.be.

KMO’s & China

Hiervoor wordt reeds samengewerkt met EMC (Europe Meets China), een ervaren Belgische consultant met Aziatische contacten en locale begeleiding bij o.a. insourcing van producten en diensten uit China, opzetten van een KMO of joint venture ter plaatse, handelen met cultuurverschillen…

Lees eerst onze kritische bemerkingen en bekijk nuttige links

Of bezoek onze partnersite voor een gedetailleerd aanbod: www.linkingchina.eu